Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Вежди Рашидов: Къщата-музей на Яворов ще блести (обзор)

Министър Вежди Рашидов инспектира ремонта на къщата музей на Пейо Яворов в столицата.

„Започнахме с ремонта, реставрацията на фасадата на къщата-музей „Пейо Яворов“, за да покажем загриженост и твърдо намерение да съхраним тази културно-историческа ценност. Сградата се нуждае обаче и от солиден вътрешен ремонт, в това число и от сериозно укрепване, като това също ще бъде направено”, каза вчера министърът на културата Вежди Рашидов, след като провери ремонтните дейности по музея на поета на ул. „Г. С. Раковски“ 136 в столицата.

Очаква се след края на ремонта на къщата тя да отвори врати за Нощта на музеите, която посрещаме тази година на 21 май. Посетителите тогава ще могат да разгледат и съхранените в автентичен вид стаи, които са обитавали поетът и Лора Каравелова.
„Намерихме със собственика на сградата общ език, той се оказа добър патриот, диалогичен човек“, отбеляза министър Рашидов. Той уточни, че ще се търси друг имот, който да бъде предоставен на сегашния собственик на къщата-музей.
След инспекцията Вежди Рашидов замина за Москва. На 11 май той има среща с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, за да обсъдят сътрудничеството занапред. Там министър Рашидов ще се види и с генералния директор на Болшой театър Владимир Урин, за да договорят гастроли на Софийска опера и балет през 2018 г., както и с г-жа Зелфира Трегулова – генерален директор на Третяковска галерия за обмен на изложби.

Министър Рашидов ще награди със „Златен век“ с огърлие известния режисьор, сценарист, актьор и продуцент Никита Михалков и маестро Валери Гергиев – диригент, художествен ръководител на Мариинския театър, в Санкт-Петербург.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.