Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Борисов разпоредил на Захариева да разговаря с английския посланик Реакцията днес е след дълго вършена работа от полицията, БОП и НАП

Откриха тялото на мъж, който изчезна във водите на Марица

Троен убиец командва банда за рекет от затвора

Програмите по математика – прекалено олекотени В МОН правят преглед заради ниските оценки на децата

В Пловдив трошат автомати за билети, преди още да са заработили

Първият случай на счупен автомат за продажба на билети по спирките на градския транспорт в Пловдив бе регистриран по време на почивните дни около Гергьовден, съобщи ресорният зам.-кмет на общината Златин Велев.

От гнева на хулиганите е пострадало стъклото на автомат, монтиран на спирка на бул. „България“ между Английската и Руската гимназия, чиято стойност надхвърля 10 хиляди лева.

Кметът на Пловдив Иван Тотев остана шокиран от новината, тъй като имал информация, че всички стъкла на автоматите за електронни билети са бронирани.

Зам.-кметът Златин Велев допълни, че всички 91 автомати за продажба на билети и карти са застраховани и щетите ще бъдат покрити от застрахователната агенция, но призова пловдивчани да не си пробват за в бъдеще силата и си изкарват агресията върху тях.

Автоматите бяха монтирани още през февруари на 41 спирки и 50 обществени сгради, но четвърти месец стоят като паметници и не са заработили, тъй като все още не са сертифицирани от Българския институт за метрология (БИМ). Очаква се това да стане до края на май и през юни автоматите най-после да заработят.

Според наредбата на финансовото министерство за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, за да тръгне системата за електронно таксуване в Пловдив, апаратите трябва да са сертифицирани и свързани онлайн с НАП. За целта е създадена междуведомствена група от експертите на БИМ и НАП. След като се сертифицира апаратурата, заявката за онлайн връзка се прави на секундата, без да са нужни повече документи, твърдят от НАП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.