22-ма загинаха при катастрофи по празниците

Смачканият автомобил, в който загинаха трима младежи в прохода Хаинбоаз.

Двадесет и двама души загинаха по българските пътища от 1 до 9 май по празниците Великден и Гергьовден. Убитите са почти двойно повече от същия период на 2015 г., когато са били 13, сочи печалната статистика.

Само за последните два дни броят на жертвите стигна 10 - шест в неделя и четири в понеделник сутринта.

Две млади момчета и момиче загинали на място в прохода Хаинбоаз. На хлъзгав път автомобилът им се завъртял и се ударил в тир. Жестокият сблъсък станал към 21 ч в неделя. Според очевидци задницата на леката кола поднесла, след като шофьорът рязко ударил спирачки.

Заради инцидента проходът останал затворен повече от 4 часа и се образували огромни колони от тирове и автобуси.

Друга катастрофа с три жертви стана вчера към 6,30 ч на пътя между градовете Кнежа и Искър. На завой автомобил “Дачия Логан” навлязъл в насрещната лента и ударил челно “Фолксваген Пасат”, управляван от 72-годишен мъж от Бяла Слатина. Издъхнали 49-годишният шофьор и спътникът му в дачията, както и 67-годишна жена от фолксвагена. Шофьорът на немската кола бил откаран в болница с опасност за живота.

Мъж на 55 години загина в “Мерцедес”, преобърнал се в дере край пътя Мелник – Петрич вчера към 5,30 ч. Малко преди обед вчера трупът бе изваден с помощта на кран.

39-годишен шофьор и негов спътник оцеляха по чудо, преди колата им да бъде пометена от влак. Шуменецът Ганчо Г. и приятелят му Д. М. (37 г.) пътували с “Фолксваген Голф” между шуменските села Царев брод и Велино в неделя призори. На десен завой автомобилът поднесъл и паднал върху жп линията. Д. М. бил ранен – счупила се бедрената му кост. Ганчо изскочил веднага и му помогнал да излезе от колата. След минути голфът бил блъснат от локомотива на товарен влак.

От днес КАТ дебне по BUS лентите на 3 булеварда в София

Катаджии и служители на Столичната община излизат от днес на акция срещу шофьорите, които карат в BUS лентите.

Хайката започва по три от най-натоварените булеварди - “Цариградско шосе”, “Александър Малинов” и “Сливница”. Патрулите ще дебнат в най-натоварените часове - от 8 до 10 ч сутринта и от 17 до 19 ч привечер, когато нарушенията са най-много.

По лентите в жълто с надпис BUS имат право да се движат само тролеи и автобуси от градския транспорт, както и линейки, пожарни и полицейски коли. Глобата е 50 лв. и се налага след спиране на място с акт или фиш.

Вчера никой от КАТ не се нае да коментира защо акцията започва сега, когато части от центъра на София са разкопани заради третия лъч на метрото и на много места се образуват тапи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини