Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

КАТ свали табелите на автомобил и ги загуби Собственичка на кола от Кърджали 6 месеца чака справедливост

Димитър Манолов: Пенсиите да са или наследствени или пожизнени

„Няма страхове, има идиотски спекулации,“ коментира за БНТ Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ по повод коментарите за промените в кодекса за социално осигуряване.

Димитър Манолов каза, че „Промените в Кодекса за социално осигуряване са писани от КФН и повечето хора, които са вътре в тези неща, те познават този текст. „Сега обаче те спекулират по някакви техни си неща, за които нека те да отговарят. Голяма част от този законопроект са свързани с хармонизация с междувременно променено европейско законодателство, което цели най-вече елиминирането на възможността вътре в тази дейност да има свързаност на лица, заради което изгоряхме с КТБ“, поясни той.

Тъй като дейността на пенсионните фондове приличат на банки нормално е да се вземат мерки и при тях. Предстоят стрес тестове и за пенсионните фондове подобно на стрес тестовете на банките.

Манолов рязко реагира на коментарите, че „втората пенсия“ ще бъде национализирана“ Това пак се разказва спекулативно. Използването на думата „национализация“ тука е най-голямото малоумие, което някой някога може да направи. Но понеже българинът първосигнално кълве на тоя бастун , нали, и се плаши от тая думичка. Първо, тези средства си остават в частните пенсионни фондове. те са на частните лица, които ще ги ползват. Държавата вътре няма стъпчица, едно пипане няма от страна на държавата. Така, че думата национализация е изключително малоумие! Да не говорим за това, че тя в България се използва по съвсем друг ред и съвсем не на място. Защото това, което са правили комунистите след 44-та година, не е било национализация, а експроприация.“

Проблемът е в едно нещо, което отдавна е създадено, каза Димитър Манолов и допълни:“На ДСБ някакси не им отива много да говорят по тая тема, защото ДСБ са били в СДС по времето когато СДС е направил този закон и „обещаха на хората две неща, които заедно са неизпълними. Пенсиите да бъдат едновременно наследствени и едновременно пожизнени. Това от механизма е абсурд да се случи. Законът предвижда една палиативна мярка – създаване на технически резерв, чрез който технически резерв тази разлика да бъде покрита. Тя не може да бъде покрита завинаги. Тя ще бъде покрита за известно време – докато парите в техническия резерв свършат. Единственото решение е пенсиите да бъдат или наследствени или пожизнени.“, заяви той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.