Пиян финландец бръкна в окото на полицай

Пиян финландец се нахвърлил с юмруци върху полицай и бръкнал в окото му. 49 годишният Александър Р., който е от руски произход е задържан за денонощие. Той карал много пиян и бил засечен от патрулиращи полицаи. Инцидентът е станал в района на пътя от Несебър за Равда, където чужденецът бил отседнал в комплекс "Аполон 7". В колата с него пътували майка му и още една жена, също видимо пияна.

Полицаите се движели по пътя, когато били изпреварени от "Хонда Джаз", с бургаска регистрация. Автомобилът преминал много близо до патрулката и то с незатворена предна дясна врата. Тъй като видели, че хондата криволичи, ченгетата подали светлинен и звуков сигнал за спиране на колата, но водачът й не спрял. Преследван от патрулката, той набил спирачки едва пред комплекс "Аполон 7". Униформените също спрели до колата.

Александър Р. няколко пъти направил опити да се прибере в комплекса, за да осуети проверката. През цялото време той обиждал полицаите и заявявал, че нямат право да го проверяват. Отказал да даде проба за алкохол, като междувременно към полицаите се приближили спътничката на А.Р. и майка му, които разгорещено започнали да го защитават.

Изведнъж пияният чужденец пощурял и нападнал единия полицай като го ударил в лицето и бръкнал в окото му.

Пострадалият полицейски служител е насочен за преглед в Катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ - Бургас за издаване на съдебно медицинско удостоверение за нанесената му лека телесна повреда. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони