Арестуваха младеж за склоняване към проституция на 15-годишна

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Варненския районен съд на 19-годишен младеж от Игнатиево, привлечен като обвиняем за свеждане към сексуални контакти и склоняване към проституция (престъпление по чл.155, ал. 5, вр. чл. 26 от НК).

Към 19-годишния В. Д. е предявено обвинение за деянието , извършено по отношение на непълнолетно 15-годишно момиче. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба в размер от 5000 до 15 000 лева.

Арестуваният младеж е осъждан три пъти досега, също за тежки умишлени престъпления. С последната влязла в сила присъда спрямо него от януари тази година за престъпление против личността му е било наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Условната му присъда е заради противозаконно лишаване от свобода на друго момиче.

Чрез нейна приятелка той го подмамил у дома си и цяло денонощие през януари м.г. го държал под ключ, дори завързано с тиксо. В съда подписал споразумение с прокуратурата и платил граждански иск на девойката в размер на 4 000 лв. Той е бил издирван продължително време от органите на реда преди настоящото дело и по отношение на него има висящо досъдебно производство по обвинение в трафик на хора спрямо малолетно лице.

В.Д. може да обжалва мярката "задържане под стража" пред горната съдебна инстанция на 18 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право