Плевнелиев отряза Патриотичния фронт: Нямам нужда от консултации, за да защитя Конституцията

"Нямам нужда да провеждам консултации към момента с парламентарно представени политически сили, за да защитя Конституцията на България и правото на българския избирател", заяви президентът Росен Плевнелиев, предаде БГНЕС.

„Искрено се надявам, че в Народното събрание ще има дебат по същество – какво пише в конституцията, как да помогнем на българските граждани все по-добре и по-ефективно да използват своето право на глас. Това трябва да бъде. Всяка една коалиция каквато и да е тя, винаги ще се сблъска с проблем, ако тръгнат извън основите на нашата демокрация - а това е конституцията и Избирателния кодекс”, заяви президентът.

Той добави, че се радва, надява се и е оптимист, „че въпреки трудните и тежки разговори, които в момента текат, демокрацията ще победи - тя ще намери своето развитие”.

"Българите ще видят, че държавата застава зад тях. Разбира се това ще се отрази и в отговорното решение, което предстои да вземе Народното събрание по отношение на моето вето. Моето вето е демократичен акт на държавния глава в подкрепа на конституционното право на българските граждани да гласуват”, подчерта Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини