300 хористи в Пловдив ще пеят ЗАЕДНО "Върви, народе възродени" на 11 май

Близо 300 певци от 10 представителни хорови състава в Пловдив ще участват в безпрецедентната съвместна инициатива "ЗАЕДНО" навръх Деня на светите равноапостоли Кирил и Методий - 11 май, от 18.30 часа на Стълбите на Каменица на Главната улица. Там те ще изпълнят заедно песните "Върви, народе възродени", "Питат ли ме дей зората" и Химна на Пловдив под диригентството на доайена на хоровото дирижиране проф. Златина Делирадева.

Поводът за събитието е 120-тата годишнина от основаване на хоровото движение в Пловдив, а идеята за провеждането му е на кмета на район "Централен" Георги Стаменов с подкрепата на Община Пловдив.

Съставите, които ще участват са: Певческо дружество "Ангел Букурещлиев", Хорът на пловдивските момчета и Мъжки хор при хорова школа "Стефка Благоева", хор "Детска китка", Дамски хор " Тримонциум", Камерен хор "Иван Спасов", детски хор "Омайниче", хор "Евмолпея", Народен хор към АМТИИ и Хорът на ансамбъл "Тракия".

Кметът Иван Тотев и заместник-кметът по култура Амелия Гешева отправиха покана към жителите и гостите на града да подкрепят инициативата с присъствието си и заедно с хористите да запеят любимите на всички българи песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони