Държавата отне имущество за 240 000 лева от поп измамник

Имущество на обща стойност 239 160 лв. бе отнето от Тоньо Тонев, станал популярен като отец Антоний от бургаския квартал Горно Езерово, съобщава БТВ. Това стана след като законовия срок за обжалване изтече, и в сила влезе решение на Варненския окръжен съд по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Мнимият духовник от алтернативния синод на Инокентий в момента излежава 7-годишна присъда за измами. От него ще бъдат конфискувани двуетажна къща във Варненско, два леки автомобила и суми от продажба на имущество и преминали по банкови сметки.

Върховният касационен съд не допусна касационно обжалване и потвърди отнемането на имущество за 124 156 лв. от Вели Мехмед по иск на КОНПИ. Той има присъда за трафик на жени, издадена от френски съд, която попада в приложното поле на закона. От него са отнети апартамент във Варна, две ниви и 5 автомобила.

ВКС върна за ново разглеждане във Варненския окръжен съд иска на комисията за отнемане на имущество на обща стойност 446 245 лв. от Яхия Хашиев, чеченец с руски паспорт, който от години живее в България.

ВКС потвърждава наличието на причинно-следствена връзка между извършеното от Хашиев престъпление – документна измама – и претендираните от КОНПИ два имота във Варна и суми, преминали по сметки. Съдът отменя решенията на окръжния и апелативния съд в морския град, според които такава връзка няма и КОНПИ няма основания за своя иск.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право