Два пъти повече кисело мляко от нас произвеждат японците

снимка: архив

Министърът на икономиката Божидар Лукарски посети завода „Мория“ на японската компания „Мейджи“, която произвежда българско кисело мляко по лиценз на държавната „Ел Би Булгарикум“, по време на посещението си в Япония, предава news.bg

Общо 29-те завода на компанията произвеждат по 700 тона българско кисело мляко на ден, което е два пъти повече от цялото дневно производство на България. Компанията държи и 49% от пазара на кисело мляко и продукти от него в Япония.

"Мейджи" предлага 30 вида продукти, носещи името на България. Само от началото на 2016 г. пускат два нови продукта, залагайки на новаторски комбинации от вкусове като кориандър и български мед.

По време на среща на министъра с изпълнителния директор на компанията Кадзуо Кавамура, ръководството на компанията подчерта, че българската марка заема централно място в стратегията й. За тази година Мейджи е решила да засили и рекламата на българско кисело мляко.

В същото време бизнесът на компанията с кисело мляко отбелязва 10% ръст през миналата година спрямо 2014 г. Това се дължи основно на нарасналия интерес на японците към здравословните храни, съобщават от пресцентъра на икономическото ни ведомство.

Лукарски участва и на японо-български бизнес форум в Токио, предизвикал интереса на над 50 местни компании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес