Общината поиска повече дисциплина от такситата

Такситата да предлагат по- качествени услуги на жителите на Бургас. Това условие поставя общината на превозвачите. Най- честите оплаквания от страна на граждани са лошата хигиена на колите, невъзпитано поведение на шофьорите и пушене по време на курса. Проблемите, които спират предлагането на по- добра услуга бяха обсъдени на специална среща на таксиметрови превозвачи със заместник кмета Красимир Стойчев. Тя се проведе по инициатива на представители на таксиметрови фирми в града. В нея участваха още ръководителите на местните структури на Комисията за защита на потребителите, ДАИ, директорът на Общинското звено за безопасност на движението Иван Гюлев и директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас Ивелина Стратева.

Община Бургас пое ангажимент да улесни достъпа за трудноподвижни хора, които искат да стигнат до автогара "Юг" с такси. Тъй като влизането на "жълтите автомобили" в този район не е позволено, трудноподвижните хора ще слизат на жп гарата, откъдето специално лице ще ги поема и ще им помага да се придвижат до автогарата.

За по-добрата ориентация на гражданите на новите автобусни спирки в Бургас ще бъдат поставени специални карти, които ще указват къде се намират най-близките стоянки за таксита.

Нелоялната конкуренция в бранша- краденето на клиенти също влияе негативно на качеството на услугата, коментираха участниците в срещата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони