Калфин: Все още не съм водил разговори за президент

"Имам самочувствие, познавам и президентската институция, но има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Нямам намерение да участвам в битки, които са така.. символични", каза в Русе социалният министър в оставка Ивайло Калфин в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президент, предаде БТВ.

Той обясни, че до този момент не са водени такива разговори с него. "В момента все още съм сред темите, свързани с труда и социалната политика, така че ми е рано да ви кажа", уточни още той.

Социалният министър изрази несъгласието си с мненията, че чрез оттеглянето си от управлението АБВ дестабилизира държавата. "Не е точно така, има неща, които не само в АБВ ги виждаме, те се виждат в държавата. Има политики, които трябва да се променят, има сектори, които трябва силно да се активизират. Това наскоро и премиерът го каза, така че две са опциите – или това нещо ще се случи, или тогава, ако не се случи, ще вървим към избори, но това не е заради АБВ", заяви Калфин.

По повод на спряганите имена за нов социален министър, той изрази надеждата си за приемственост в социалната политика. "Всички имена, които чета, имат отношение и са много компетентни в тая област. Кой ще бъде избран от премиера, е негов въпрос, но при всички случаи се надявам и съм убеден, че ще има приемственост, защото работихме с експерти в министерството, не е политическа работата, и има доста неща, които са започнати", допълни той.

Ивайло Калфин стана 43-ият Доктор хонорис кауза на Русенския университет. Официалните знаци на титлата му бяха връчени от ректора на РУ проф. Велизара Пенчева.

Коментари

Задължително поле