Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Влагат 25 млн. евро в ремонти на църкви и манастири

25 милиона евро ще бъдат вложени в ремонти на църкви и манастири в общините. Средствата ще бъдат инвестирани чрез Програмата за развитие на селските райони. Това обяви в четвъртък във Велико Търново министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По думите и броят на ремонтираните храмове ще зависи от тавана на финансирането на проектите. „Светият синод поиска 400 000 евро. Ние обаче предлагаме по-нисък таван, за да бъдат обхванати повече православни храмове, но експертната група към Синода, която е председателствана от великотърновския митрополит Григорий, засега не е съгласна“, заяви Танева.

Тя изтъкна, че за целия програмен период бюджетът за тези проекти е 40 млн. евро. Производството на плодове и зеленчуци ще бъде сред приоритетно финансираните пера през новия програмен период.

„Обвинявани сме, че за предишния период сме дали на зърнопроизводителите. Това се случи така, защото в първия програмен период в Програмата за развитие на селските райони нямаше приоретизиране и средствата отидоха в сектора, който бе най-конкурентноспособен и с най-сериозен административен капацитет“, каза Десислава Танева.

Според нея 2,9 милиарда лева е публичният ресурс на Програмата за развитие на селските райони за периода до 2020 год. От своя страна общините ще имат възможността да кандидатстват като бенефициенти по две мерки за подобряване условията на живот на стойност 857 млн. евро. Земеделският министър информира, че България приключи стария програмен период с 104.8% договорени средства и разплатен 3,72 млрд. лева подкрепа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.