„Нюкасъл“ и „Норич“ се сбогуваха с Висшата лига

„Нюкасъл“ и „Норич“ изпаднаха от Висшата лига, след като прекият им конкурент за оцеляване „Съндърланд“ победи „Евертън“ с 3:0 и поведе с 4 точки пред съперниците си кръг преди края. Наставникът на „черните котки“ Сам Алърдайс, който е водил общо 7 английски тима и никога не е изпадал с тях в по-долна дивизия, заяви, че спасението е чудо.

„Представянето ни в последните 10 мача е великолепно“, заяви Алърдайс след успеха над „Евертън“.

Неговият колега - мениджърът на „карамелите“ Роберто Мартинес, пък бе уволнен след загубата от „Съндърланд“. А „Норич“ не успя да се спаси, въпреки че победи „Уотфорд“ с 4:2. Другият изпадащ е „Астън Вила“, чиято съдба бе ясна още в средата на април.

В същото време вечеря между легендарния мениджър на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън и настоящия на „Тотнъм“ Маурисио Почетино хвърли в паника феновете на „шпорите“. От „Уайт Харт Лейн“ реагираха мигновено и часове по-късно обявиха, че треньорът е подписал нов 5-годишен договор с клуба. И друга дискусия в Англия бе следена с интерес. Тази между клубовете и собствениците на телевизионните права. Sky Sports и BT Sport очакват сензационни приходи при излъчването на мачовете. Новият договор, който важи за периода 2016-2019, ще гарантира повече от 8,3 милиарда паунда, които ще си разделят клубовете. Прогнозите са, че мач от Висшата лига може да носи до 500 млн. паунда приходи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят