Лютви Местан: Станишев и крахът на БСП са виновни за падането на кабинета "Орешарски"

Единствената и самодостатъчна причина, поради която този кабинетът "Орешарски" си отиде, е тоталният крах на БСП с тогавашен председател г-н Станишев на европейските избори, заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

"Във връзка с твърденията, че на кафе с г-н Борисов е било договорено свалянето на Кабинета „Орешарски“, искам да припомня на г-н Станишев и на другарите му от БСП, които напоследък разгръщат тази теза, в това число и на партийния конгрес, следното :
1. С г-н Борисов съм пил не едно кафе, може и чай да сме пили, както и самият той е казвал.

2. И в най-смелите си предположения обаче не съм допускал, че е възможно „другарите“ от БСП да визират кафето от 22 март 2014 година в Кърджали, защото то беше пито пред кърджалийската общественост (справка Милко Багдасаров) и медиите, които наблюдаваха не само отпиването, но бяха преки слушатели и на целия разговор. Там и дума не стана за Кабинета „Орешарски“, нито за свалянето му, защото беше кафе на кърджалийското гостоприемство.

3. Точно от уважение към горепосочения факт все си мислех, че са имали предвид други – късни по време кафета, каквито безспорно сме пили.

4. Най-нелицеприятният факт за г-н Станишев е този, че и при късните кафета, които сме пили с г-н Борисов, не са договаряни каквито и да са действия за сваляне на Кабинета „Орешарски", защото единствената и самодостатъчна причина, поради която този Кабинет си отиде, е тоталният крах на БСП с тогавашен председател г-н Станишев на европейските избори. Крах, който предопредели и нерадата му участ да се раздели с поста си на председател на БСП и да потърси пристан в Брюксел в нарушение на „другарската“ си дума пред г-н Курумбашев, когото „прогони“ предсрочно от 42-я Парламент. Имам предвид обещанието на г-н Станишев не само пред Курумбашев, но и пред българските социалисти, че дори да бъде избран, няма да отиде евродепутат. Къде сте сега, г-н Станишев? Май в Брюксел, точно в Европарламента, нали ?!...".

Коментари

Задължително поле