Дилма Русеф: Няма да се предам

Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви, че никога няма да се предаде и ще се бори да докаже невинността си, съобщава БНР.

На специална пресконференция, след като беше отстранена от власт, Русеф отново обвини организаторите на импийчмънта в държавен преврат.

"Преди решението на Сената отново искам да изясня фактите и да посоча рисковете за страната при импийчмънт, който не е справедлив, а е държавен преврат", подчерта Русеф и категорично заяви, че този процес е трагичен период за младата демокрация в Бразилия.

"Това, което е изложено на риск в тази процедура по импийчмънт, не е просто моят мандат. Изложени на риск са уважението към изборния процес, желанията на бразилския народ и спазването на Конституцията, както и всичко, постигнато през последните 13 години - победите за бедните и средната класа, защитата на децата, младите, образованието в университет и повишението на минималната заплата", каза още Русеф.

По-рано днес Сенатът на страната одобри с 55 гласа "за" и 22 "против" временното й отстраняване от власт и започване на процедура по импийчмънт. Русеф ще бъде разследвана по обвинения в злоупотреба с фискални правила, за да скрие бюджетен дефицит през 2014 г. преди преизбирането си.

Ако две трети от сенаторите гласуват, че е виновна, тя ще бъде отстранена от власт за постоянно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят