Митница Пловдив задържа 265 фалшиви тонер касети

Снимка: Агенция "Митници"

265 фалшиви тонер касети бяха задържани в Митница Пловдив, съобщава пресцентъра на Агенция "Митници". В митническото учреждение са били представени документи за транзит на стоки до получател в гр. Габрово.

В придружаващите документи стоките са описани като тонер касети. Проверката, извършена от митническите служители, е установила, че в 11 кашона без надпис са поставени общо 265кутии с тонер касети, обозначени със знаците на търговската марка „НР".

Въпреки че върху кутиите са поставени всички необходими атрибути като баркодове, номера на модели, стикери и други, митническите служители вземат решение стоките да бъдат задържани.

Съмненията им са породени от ниската цена, декларирана в придружаващите документи, накриво поставени стикери и др. белези на фалшивите стоки. За задържането е уведомен правопритежателят на търговската марка, на когото са изпратени снимки и мостри.

Правопритежалят категорично е потвърдил, че стоките не са оригинални, тъй като липсват характеристиките за сигурност, отличаващи оригиналните от фалшивите продукти.
Предстои унищожаването на стоките под контрола на митническите органи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право