Фандъкова подкрепя забраната за бурките (обзор)

Столичният градоначалник Йорданка Фандъкова и зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов провериха как вървят ремонтите в общинската болница „Св. София“. Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ

Кметът на София Йорданка Фандъкова застана зад предложението за забрана на бурките. Преди дни от групата на „Патриоти за София“ внесоха за публично обсъждане в Столичния общински съвет (СОС) нова наредба за обществения ред, с която „на публични места се забранява носенето на дрехи, които покриват лицето по начин , който пречи на носещия ги да бъде разпознат“. В тази графа спадат шаловете и кърпите.

„Лицата на хората трябва да са открити от гледна точка на сигурността. Това ще допринесе за гарантиране на обществения ред и сигурността", категорична бе Фандъкова. Тя уточни, че не иска да има конфронтация между хората, затова общинските съветници и членовете на комисиите трябва да изработят работещо решение. „От една страна, трябва да се гарантира сигурността, като лицата на хората са открити, в същото време не можем да изпадаме в ситуации, в които при празници и детски представления да се включват тези ограничения“, обясни кметът на София.

Предстои новата наредба да се разгледа на комисии и едва тогава да бъде предложена за гласуване в СОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини