Кандидатурата на Томислав Дончев още не е внесена

"Към настоящия момент нямаме внесено предложение за персонална промяна в Министерски съвет", това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно това какво точно се случва с номинацията на вицепремиера Томислав Дончев за социален министър, предаде БГНЕС.

Другата седмица ще бъде гласуван новият министър на труда и социалната политика. Цветанов посочи: „още не говорим за смяна на кандидатурата. В момента, в който имаме яснота и имаме внесено предложение от премиера, тогава да говорим”.

Според Цветанов отговор на въпроса кой може да бъде следващият социален министър може да даде само и единствено премиерът, когато внесе съответното предложение за обсъждане в парламента. Очаква се по-късно премиерът да разясни кой ще наследи постовете, освободени от АБВ.

Цветанов заяви, че не би казал категорично, че Дончев не иска да заеме поста. „Той е човек, който може да бъде натоварен максимално и да работи в интерес на държавата. Затова това са разговори на база разпределението на функциите и отговорностите, които има към настоящия момент в МС, а той има достатъчно големи отговорности, които малко остават незабелязани за обществото, но се реализират от него”, добави председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Това, което бях натоварен от премиера, беше да направя консултации с парламентарно представените групи, които биха подкрепили тази кадрова промяна. И вчера заявих, че Томислав Дончев е разглежданата кандидатура, която по всяка вероятност може да бъде предложена от премиера след като и Томислав Дончев даде съгласието си. Това, което очаквам, е другата седмица да се случи”, разясни Цветанов.

 „За мен беше важно от вчерашните разговори да видя каква е нагласата за парламентарната подкрепа за евентуална кандидатура, която може да бъде представена от премиера, който ме беше оторизирал да проведа тази разговори с политическите групи”, каза Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика