Новият Клод Макелеле - Н'Голо Канте или как да излезеш от сянката на Варди и Марез

Когато се говори за футболното чудо „Лестър“, всички правят асоциация с головете на Джейми Варди или с асистенциите на Риад Марез. Всеки отбор обаче си има своя черноработник. Играч, който остава в сянката на голмайсторите звезди.

Такъв е Н'Голо Канте. 25-годишният французин или първият трансфер на Клаудио Раниери като мениджър на „Лестър“. Английският клуб брои 8 млн. евро за него на френския „Каен“. На пръв поглед сумата е малка, но не и за играч, за когото почти никой не е чувал. Канте обаче се отблагодари с изявите си. Халфът дори се превърна в най-добрия играч по отнети топки и единоборства в цяла Европа - средно по 20 спечелени на мач. Въпреки ролята му на типичен рушач на противниковите атаки, той не прави много фалове. Средно по 1-2 на мач. Изявите му не остават незабелязани от футболния елит. През март Канте получи първата си повиквателна за националния отбор на Франция. Бившият нападател на „петлите“ Тиери Анри пък посъветва мениджъра на „Арсенал“ Арсен Венгер да го купи.

„Ако в бившия ми клуб искат добър играч, нека да се ориентират към Канте“, каза Анри.

Раниери не желае да продава своя ключов играч. Италианецът обаче трудно ще задържи Канте, който е сравняван с Клод Макелеле в родината му. А в Англия вече има информации за интерес към халфа от „Реал“ (М), „Манчестър Юнайтед“ и ПСЖ.

С игрите си Н'Голо не е легенда само на „Лестър“. Първият му клуб в кариерата - „Булон“, обяви, че ще кръсти трибуна от своя стадион именно на Канте.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят