Мартин Скорсезе с исторически епос за Азия

Лиъм Нийсън е една от звездите на филма.

Филмовите ценители от всички участъци на глобуса нямат търпение за новия филм на великия визионер Мартин Скорсезе - Silence. Историческата фреска, която трябва да нахлуе в кината до края на 2016-а, е екранизация на едноименния роман на Шусаку Ендо за млад йезуитски свещеник (Андрю Гарфийлд), който отива в Япония през XVII век, за да помогне на местната църква и да разбере дали са верни слуховете, че неговият ментор отец Ферейра (Лиъм Нийсън) е извършил вероотстъпничество.

Екранизирането на романа на Шусаку Ендо е отдавнашна страст на Мартин Скорсезе и той се опитва да осъществи проекта под една или друга форма вече две десетилетия, както беше и с епохалния “Бандите на Ню Йорк”. Добрата новина за ценителите на качественото кино е, че снимките са приключили и се очаква филмът да излезе по кината през 2016-а. Официалната промоснимка с Лиъм Нийсън изглежда просто разкошно. Най-вероятно Silence ще бъде поредният шедьовър на стария майстор и най-после ще върне настоящата екшън звезда Лиъм Нийсън към драматичното кино от висок калибър, където му е мястото.

Сайтът operationkino.net се впуска в повече детайли за сюжета на филма, който ще се занимава с една от големите теми на Скорсезе - християнската вяра. Младият йезуитски свещеник Себастиано Родригес е изпратен в Япония през 1638 г., където заварва местното християнско население да се укрива. Службите за сигурност задължават тези, които са заподозрени в изповядване на християнство, да стъпкват грубите изображения на Исус, пред които се молят, за да докажат, че не изповядват обявената извън закона религия. Тези, които откажат, са вкарвани в затвора и убивани. Родригес е принуден да изтърпи сериозни страдания, докато търси истината за вероотстъпничеството на Ферейра.

Докато чакаме с нетърпение новото предложение на гениалния американски режисьор, можем да си припомним някои от многобройните му шедьоври. Темата за вярата, изкупуването на греховете и католическата вина е заложена в някои от най-качествените му произведения като “Жестоки улици”, “Казино”, “Нос Страх” и разбира се, предизвикалата международен скандал, стилизирана и силно въздействаща едноименна екранизация по романа на Казандзакис “Последното изкушение на Христос”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино