Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Валери Симеонов: Премахването на незаконните постройки в Гърмен трябва да продължи

На среща с кмета на Община Гърмен Минка Капитанова обсъдихме важни въпроси свързани със задължителното премахваме на незаконните постройки в квартал „Кремиковци“, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред „Фокус“.

По думите му на срещата са присъствали още Касабов, Байрактаров, Християн Митев и Атанасов от парламентарната група на Патриотичния фронт, а срещата е продължила повече от 2 часа и е протекла добре в много приятелски дух.

„Запознати бяхме с проблемите от гледна точка на обстоятелствата за решаването на казуса с незаконите постройки в квартал „Кремиковци“ край село Марчево, община Гърмен. Там в общи линии проблемът е свързан с прилагането на закона за устройство на територията, който безпрекословно изисква премахването на незаконите постройки от една страна, от друга страна възниква въпросът за временното настаняване на циганите, които живеят в тези къщи. В общи линии, решаването на проблема се върти около срещането на тези две линии. Ние просто изслушахме това което е направено, като съответно стана ясно, че всички незаконни постройки са регистрирани, има и 10 законни такива също в района на това селищно образование. Въпроса е как да се процедира с останалите“, каза още лидерът на Патриотичен фронт.

Валери Симеонов подчерта, че премахването на незаконните постройки трябва да бъде извършено задължително, а задно с народните представители, които са го придружавали, са поели ангажимента да проведат разговори с областния управител Бисер Михайлов и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да търсят алтернатива за временното настаняване, за да може да се извърши премахването на всички тези незаконни постройки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.