Валери Симеонов: Премахването на незаконните постройки в Гърмен трябва да продължи

На среща с кмета на Община Гърмен Минка Капитанова обсъдихме важни въпроси свързани със задължителното премахваме на незаконните постройки в квартал „Кремиковци“, каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред "Фокус".

По думите му на срещата са присъствали още Касабов, Байрактаров, Християн Митев и Атанасов от парламентарната група на Патриотичния фронт, а срещата е продължила повече от 2 часа и е протекла добре в много приятелски дух.

„Запознати бяхме с проблемите от гледна точка на обстоятелствата за решаването на казуса с незаконите постройки в квартал „Кремиковци“ край село Марчево, община Гърмен. Там в общи линии проблемът е свързан с прилагането на закона за устройство на територията, който безпрекословно изисква премахването на незаконите постройки от една страна, от друга страна възниква въпросът за временното настаняване на циганите, които живеят в тези къщи. В общи линии, решаването на проблема се върти около срещането на тези две линии. Ние просто изслушахме това което е направено, като съответно стана ясно, че всички незаконни постройки са регистрирани, има и 10 законни такива също в района на това селищно образование. Въпроса е как да се процедира с останалите“, каза още лидерът на Патриотичен фронт.

Валери Симеонов подчерта, че премахването на незаконните постройки трябва да бъде извършено задължително, а задно с народните представители, които са го придружавали, са поели ангажимента да проведат разговори с областния управител Бисер Михайлов и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да търсят алтернатива за временното настаняване, за да може да се извърши премахването на всички тези незаконни постройки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини