Утре ни очаква променлива облачност с краткотраен дъжд

До полунощ все още на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, но явленията ще са в процес на затихване, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус".

През втората половина от нощта, над по-голямата част от страната, времето ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат 8° и 13°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май и ще се повишава.

Утре от запад-северозапад с до умерен вятър ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Облачността ще e променлива и на места, главно в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен, предимно западен вятър. Максимални температури на въздуха: 22° и 26°. Температура на морската вода е 15° - 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 14°, на 2 000 метра – около 7°.
През първата половина на новата седмица облачността ще бъде предимно значителна, с усилване на вятъра от северозапад температурите от ден в ден ще продължат да се понижават.

В понеделник на много места ще има валежи, главно в Южна и Източна България, в часовете около и след обяд интензивни и придружени с гръмотевични бури. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°. През нощта срещу вторник, валежите ще продължат, значителни по количество ще са в източните райони. Във вторник сутринта от запад облачността за кратко ще се разкъса и намалее, но след обяд пак ще бъде значителна, ще превалява, на повече места и по-съществени ще са валежите в Южна България. Хладно, ветровито и с превалявания ще се задържи и в сряда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето