Ето къде и как може да се гласува за Поли Генова довечера

Снимка: БНТ

Финалът на Евровизия ще се излъчва довечера от 22:00 ч. по БНТ 1 и БНТ HD, като голямото шоу е за аудитория в над 45 страни.

За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на Евровизия 2016. Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 40 други страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна. Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-та песен - Армения.

Гласуването е с времетраене 15 минути и може да се гласува както чрез SMS и телефонно обаждане, така и чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

Повече информация за гласуването вижте на https://poligenova.eu/glasuvane/.

Освен конкурсната програма, финалът на конкурса ще включи и изпълнение на голямата американска звезда Джъстин Тимбърлейк, предаде БНТ.

Премиерът Бойко Борисов пожела успех на Поли: "Аз вече съм призовал всички! Знаете, доста последователи имам във Фейсбук. Всички,които могат, искат, имат желание - е, това е един момент, в който нацията може да изпрати необходимата подкрепа на Поли Генова. Истински ѝ пожелавам успех!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес