"Барселона" ликува! Пак е шампион

"Барселона" ликува! За трети път поред каталунците са шампиони в Примера дивисион. Инфарктният финал не се оказа... инфарктен. Спасилият се кръг преди края "Гранада" не оказа особена съпротива и падна с 0:3. "Реал" срази "Депортиво" с 2:0 в Ла Коруня, но само за да узакони второто място.

Луис Суарес "открадна шоуто" на Лионел Меси в последния мач на сезона. В същия ден уругвайският нападател логично бе включен в състава за Копа Америка, а след това заби хеттрик в Андалусия. От началото на сезона само в Примера Суарес има фантастичните 40 попадения.

В същото време Кристиано Роналдо "летеше" в Галисия. Но двата му гола срещу "Депортиво" бяха белязани със знака на губещия. От 2009 година, когато отиде на "Сантяго Бернабеу", португалската суперзвезда само веднъж стана шампион. Само през този сезон Кристиано има 50 гола във всички турнири, а го прави за шеста поредна година.

През април "Барселона" допусна три поредни загуби в Примера и даде шанс на "Реал" да обърне в своя полза битката за титлата. Но тимът на Луис Енрике завърши шампионски сезона - пет поредни победи с голова разлика 24:0. Програмата също бе в полза на каталунците. В решителните 5 срещи те играха все с тимове от втората половина на таблицата.

"Барса" може да направи дубъл, ако бие "Севиля" за Кралската купа идната неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят