Сливат 2 училища и 6 забавачки в Пловдив

Сливане на две основни училища и на шест детски градини в Пловдив предвижда Планът за оптимизация на училищната инфраструктура, който ще бъде обсъден и гласуван на предстоящата във вторник сесия на местния парламент в града под тепетата.

Идеята е наличните бази да се използват по-рационално, а учениците с двусменен режим да преминат в една смяна, обясни зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов. За целта ОУ "Георги Бенковски", в което в момента учат едва 126 деца, ще премине под шапката на ОУ "Душо Хаджидеков" . В елитното основно училище от район "Централен" пък има около 700 ученици, а капацитетът на сградата е заполнен наполовина.

Планът предвижда и всички детски градини, които се намират в жилищни блокове, да се слеят в обща административна структура с най-близките им съседни. Предложението засяга близо 1000 деца в 6 подблокови забавачки в районите "Източен", "Южен" и "Тракия", за които се предвижда сливане. Целта е оптимизиране на броя на децата в групите и по-добро финансиране на забавачките, които сега са разполагат с по-скромни делегирани бюджети, защото са с маломерни групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование