Според новият председател на СЕМ всички в състава му са специалисти

Процедурата за избор на генерален директор на БНР е била приета много добре и в самото радио, и в медийната общност. Това означава, че хората ни вярват и това доверие допълнително ни мотивираше, каза новият председател на СЕМ Мария Стоянова. Според нея новият състав на СЕМ няма нужда от допълнително време за сработване, защото всички са професионалисти и си вършат работата.

Според Стоянова сред 12-те кандидати за генералеш директор на националното радио има изключително ангажирани, “мотивирани и вдъхновени от темата “радио”, което ще направи изборът на медийния регулатор много труден.

За всяка свободна и нормално функционираща държава е важно да има независими, плуралистични и силни обществени медии. В ЕС вече се наблюдава тенденцията те да се трансформират от само медии в културни институции със значителна роля в културния живот на съответните държави, каза Мария Стоянова и добави, че трябва да има повече дискусии как да се осъществи този преход у нас.

Новият председател на Съюза за електронни медии Мария Стоянова не пропусна да коментира и изявата на Поли Генова на международния конкурс "Евровизия".

"България не е традиционен участник в “Евровизия”, участва отскоро. Тя не е известна нито с музикална индустрия, нито с шоу индустрия. Ние прохождаме на тази сцена. И на това европейско, а вече и световно първенство, България печели 4-тото място. Ние имаме нужда от хубави новини и трябва да умеем да им се радваме", каза тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини