Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Самолет и хеликоптер се сблъскаха в майорка, петима души са загинали

368 000 л нелегален алкохол заловиха митниците

Близо 368 хиляди литра нелегален алкохол е заловила Агенция „Митници” за последните три години, показват данни на ведомството, предоставени на „Труд”. Най-голямо количество високоградусов алкохол е задържан през 2014 г. – 160 300 л. Само за първите три месеца на тази година митничарите са хванали над 27 хил. л.

Инспекторите следят и обявите в интернет, където се продава „домашен алкохол”, поясниха от агенцията. При последната си акция те заловиха почти тон алкохол в туби без бандерол, който се продаваше именно в социалните мрежи.

В същото време Министерство на финансите отчита ръст в събираемостта на акциз от специализираните малки обекти за дестилиране или т. нар. селски казани. За първите три месеца на тази година приходите от акциз са 120 748 лева, твърди в отговора си министърът на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутатите Петър Славов, Мартин Димитров и Валери Симеонов. За сравнение събраният акциз от малки казани за първите три месеца на 2015 г. е бил едва 38 089 лв. за същия период на 2012 и 2013 г.

В края на миналата година депутатите приеха промени в Закона за акцизите и данъчните складове, според които казани с капацитет от 500 л нагоре ще се рагистрират с лиценз, като акцизен склад, както големите производители.

Друга промяна е, че в казаните ще могат да варят ракия от 1 юли до 31 декември, а за останалото време трябва да пуснат предварителна заявка в митниците за количества и суровина.

Общо за трите години инспекторите са извършили близо 6 000 проверки на лица, извършващи производство и търговия с алкохол и алкохолни напитки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.