Борисов зове партиите в парламента за здрав разум (обзор)

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение първо в Симеоновград, а след това в Кърджали.

Във вторник се събират партиите в парламента, казал съм им как да се разберат, защото трябва да продължим да работим заедно. Балансът е в здравия разум – така премиерът Бойко Борисов коментира заплетения казус с върнатите от президента промени в Изборен кодекс. Вчера министър-председателят бе на посещение първо в Симеоновград, а после в Кърджали.

Именно в Симеоновград той говори за несъгласието между ГЕРБ и Патриотичния фронт, което се появи след ветото, наложено заради ограничаването на гласуването зад граница.

Разговорите между формациите в управлението продължават утре, след като миналата седмица от ГЕРБ, Реформаторският блок и ПФ обявиха, че ще има диалог, а от АБВ напуснаха властта. Борисов първо сравни формацията на Георги Първанов с БКП, но след това похвали подалия оставка като социален министър и вицепремиер Ивайло Калфин.

„Винаги съм изразявал благодарност за работата с министър Калфин. Той се държа изключително джентълменски. Пак бих работил с него. Но претенции и проблеми всеки може да си измисли“, каза министър-председателят.

Той похвали работата на кабинета, като изрази недоумение защо държавата е тласкана към хаос.

„Какво искаме да стане по-добре – имаме рекордно ниска безработица, 3 милиарда са спестили в банките българите. Ако патриотите излязат от властта (в тази ситуация – б.а.), значи не си обичат държавата и не са патриоти“, каза още лидерът на ГЕРБ.

После премиерът обясни за санирането, заради което бе в Симеоновград – там откри и ремонтиран мост. „В момента над 900 блока се правят в цялата държава. Посочете ми някой, направил това“, призова Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика