Проф. Халачев: Правителствата у нас идват на власт с леви обещания

"Разговорите вътре в АБВ дали партията да остане в управлението вървят от няколко месеца, като многократно са били правени забележки на правителството за провежданата от него политика.", заяви председателят на Гражданския съвет на лявата партия и ректор на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев пред БТВ.

"Отношението към управлението е, че се работи малко хаотично и на парче", смята той и отбеляза, че не вижда "карта на развитието" на България.

Той коментира, че вчерашният конгрес на АБВ я е утвърдил като „една интелигентна партия, която борави с целия европейски набор от политически инструменти”. Според него трябва да се върви към нов модел на отношенията между политическите сили у нас.

"Какво е дясно и какво е ляво в управленията на българските правителства? В една относително бедна държава, как може да има откровено дясно управление, естествено че всеки би искал да направи нещо за народа. Всички правителства идват на власт с леви обещания", коментира проф. Халачев.

По темата за рокадите във властта и предстоящите президентски избори, той посочи, че все още е рано да се коментира какви ще са действията на АБВ. Според него държавният глава трябва да е „консенсусна, сериозна фигура и призната от българите”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика