На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Управници от 6 области участваха във форум за конфликт на интереси в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Представители на местните власи от шест области се събраха в понеделник във Велико Търново, където Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси проведе обучителен семинар.

Във форума се включиха кметове и зам. градоначалници на общини, председатели на общински съвети, председатели и членове на постоянните комисии към местните парламенти, общински съветници, експерти от администрациите. Гостите бяха от регионите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе и Търговище.

Семинарът бе открит от кмета на старопрестолния град и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините /НСРОБ/ Даниел Панов. Пред колегите си Даниел Панов подчерта значимостта на форума за местното самоуправление.

„Стриктното прилагане на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси е наше основно задължение. Това води до повишаване на доверието на гражданите в местната власт. Ясното и категорично отстояване на обществените ангажименти, спазването на нормативните актове е начин да покажем, че като хора и представители на институциите защитаваме обществените интереси и общото благо, а не нещо друго“, заяви Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново увери, че добрият синхрон между Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще продължи. „Надявам се, че всеки от участниците в днешния форум ще извлече ползите от правното обучение и практическите примери и ще отдели нужното внимание“, завърши Даниел Панов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.