Управници от 6 области участваха във форум за конфликт на интереси в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Представители на местните власи от шест области се събраха в понеделник във Велико Търново, където Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси проведе обучителен семинар.

Във форума се включиха кметове и зам. градоначалници на общини, председатели на общински съвети, председатели и членове на постоянните комисии към местните парламенти, общински съветници, експерти от администрациите. Гостите бяха от регионите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе и Търговище.

Семинарът бе открит от кмета на старопрестолния град и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините /НСРОБ/ Даниел Панов. Пред колегите си Даниел Панов подчерта значимостта на форума за местното самоуправление.

"Стриктното прилагане на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси е наше основно задължение. Това води до повишаване на доверието на гражданите в местната власт. Ясното и категорично отстояване на обществените ангажименти, спазването на нормативните актове е начин да покажем, че като хора и представители на институциите защитаваме обществените интереси и общото благо, а не нещо друго", заяви Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново увери, че добрият синхрон между Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще продължи. "Надявам се, че всеки от участниците в днешния форум ще извлече ползите от правното обучение и практическите примери и ще отдели нужното внимание", завърши Даниел Панов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони