Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Анджелина Джоли: Хуманитарната система за бежанците се пропуква

Факсимиле: www.ctvnews.ca

Международната хуманитарна система за бежанците се пропуква, алармира в ефира на Би Би Си холивудската актриса Анджелина Джоли, специален пратеник на Върховния комисариат за бежанците на ООН.

Тя предупреди, че поради страха от неконтролираната миграция страните “се надпреварват коя ще е най-строга с надеждата да защитят себе си, без значение каква е цената за техните съседи и въпреки международните си задължения”. Изолационизмът обаче не е отговор, подчерта Джоли.

“Нестабилният свят не е безопасен за никого. Ако домът на съседа ти гори, няма да се спасиш, като затвориш вратата си. Силата е да не се страхувате”, добави тя.

Без премахването на корените на многото световни кризи няма да може да бъде решен проблемът с бежанците, добави Джоли. Тя припомни, че в момента в света има около 60 милиона бежанци и хора, принудени да напуснат родните си места, но останали в същата страна. “Това е повече от когато и да било за последните 70 години” и означава, че 1 на всеки 122 души е бежанец.

Звездата посочи, че през последните години в света са се появили 15 нови конфликта. Броят на конфликтите и мащабът на преселването са толкова големи, че системата за защитата им не работи.

Европа обаче трябва да се справи само с част от бежанския проблем, подчерта тя и даде за пример Турция, Пакистан, Ливан, Иран, Етиопия и Йордания.

Средно бежанците прекарват по 20 години в изгнание, отбеляза Джоли.
Някои изявления на милиардера Доналд Тръмп противоречат на основни ценности на САЩ, подчерта специалният пратеник на Върховния комисариат за бежанците на ООН.

“Америка е била построена благодарение на хора, дошли от цял свят в търсене на свобода, включително свобода на вероизповеданието”, припомни тя, коментирайки предложението на Тръмп за издигане на стена по границата с Мексико. “За мен е много тежко да чуя това от човек, който иска да стане следващия президент на САЩ”, добави тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.