Кметът на Пловдив пробва кулинарни изкушения от 9 държави

Кметът на Пловдив Иван Тотев опита кулинарни изкушения от 9 държави по време на международния фестивал "България посреща вкусовете на света", който се провежда в 7 града у нас и този под тепетата е един от тях. Свои щандове на паркинга на МОЛ Пловдив бяха подредили посолствата у нас на Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Израел, Румъния, Индия, Венецуела и Индонезия, като лично посланиците на последните две държави - Ориета Капони и Сри Атари Рашид, уважиха промоциите на ястията от националните си кухни.

Американците пък бяха наредили на щанда си всички най-известни марки уиски и бърбън, които предлагаха заедно с традионната "Кока-Кола". "Храната е философия, традиция и изкуство, а вече туристически и културен бранд, с който се свързва всяка страна. Един живот сигурно не стига на човек да обиколи всички тези страни и да опита от кухните им, но ето те са тук в Пловдив", каза кметът Иван Тотев преди открие кулинарния фестивал и дегустира най-доброто от всяка национална кухня.

Гастрономическата вакханалия в МОЛ Пловдив продължи цял ден с шоу програми от чуждестранни готвачи от Индонезия, Мексико, Египет, Италия, САЩ и Индия и уъркшопи и презентация на кулинарна академия HRC. Тя предлага обучение на любители и професионални готвачи в 4 семестъра при цени от 1750 евро на семестър за студенти от държави от ЕС и 2200 евро за желаещи от други страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони