Велико Търново става домакин на Международен кулинарен фестивал

Велико Търново е един от седемте български градове домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал - "България посреща вкусовете на света". Събитието се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас.

"Фестивалът има за цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, между които и Велико Търново, ще представи България пред света с типичните за града и региона вкусове и традици", съобщиха организаторите.

Откриването на кулинарния форум ще е на 18 май в старата столица. Ще присъстват представители на местната власт, посолства и партньори на инициативата. Заедно с великотърновци официалните гости ще се включат в първата по рода си гурме инициатива от подобен мащаб.

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят, както на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има дегустация на вина, и музикална програма с изпълнения на живо.

По време на кулинарния форум известни майстор-готвачи от Израел, Белгия, Индия и България ще демонстрират неповторимите си кулинарни умения.

Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Велико Търново сувенири. Приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса ще бъдат предоставени в подкрепа на Програма "Инвитро" на Община ВеликоТърново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура