Гонзо поиска златен дубъл и пробив в Европа

Люпко Петрович наследи треньорския пост от Стойчо Стоев в „Левски“. Сръбският специалист подписа договор за 1+1 години и бе представен на пресконференция пред фенове и медии. Спортният директор на клуба Георги Иванов поиска от треньора, спечелил КЕШ с „Цървена звезда“ през 1991 г., златен дубъл у нас и пробив в европейските турнири.

„Визитката му говори достатъчно - каза Гонзо. - Люпко е тук да направи „Левски“ шампион, да спечели Купата на България и да играем в Европа.“ Темата „Стойчо Стоев“ е затворена. УС на клуба трябва да подава позитивни сигнали към публиката, за да има доверие. Това не се случва“.

Люпко Петрович пък заяви, че второто място тази година в първенството не е никакъв успех, а напротив - провал.

„Благодаря на Стойчо Стоев за всичко, което направи за отбора, докато води тима - бяха първите думи на сръбския спец. - Знам какво е „Левски“. Треньорът гони с всеки отбор титли, без оправдания. От днес второто място повече няма да е успех за клуба. Ще работя с Елин Топузаков и Асен Букарев. Искам да ги уча на занаят, така като направих със Станимир Стоилов. Когато бях треньор, Мъри си записваше всичко, дори когато вечеряхме. Последните два мача в „А“ група ще са старт на подготовката за квалификациите в Лига Европа. Чакам двама-трима нови играчи и гоним титлата. Не съм тук за кратко, защото не съм временен вариант. Ще работя дълго в „Левски“.“

Освен Топузаков и Букарев в щаба на Петрович влизат Валентин Захариев, Роко Перота и Ясен Екимов. Сръбският наставник ще дебютира за втори път като треньор на „Левски“ в неделя в най-старото дерби на България срещу „Славия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ