С награда на ЮНЕСКО Стоичков до Пеле, Бубка и Шумахер

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще обяви Христо Стоичков за „Шампион на спорта“ на специална церемония в София днес. С наградата кавалерът на „Златната топка“ ще се нареди до изтъкнати личности в спорта, които също са получили такова признание. Сред тях са футболна легенда Пеле, олимпийският шампион на овчарски скок Сергей Бубка, хокеистът Вячеслав Фетисов, боксьорите Виталий и Владимир Кличко, тенисистката Жюстин Енен и легендарният пилот Михаел Шумахер. „Шампион на спорта“ стават някои от посланиците на добра воля на ЮНЕСКО, чрез които идеалите на спорта и мисията на организацията достигат до хората.

В същото време стана ясно, че вратите на стадион „Васил Левски“ ще бъдат отворени два часа и половина преди шоу мача „50 години номер 8“ в петък. Пропускателният режим за влизане ще се осъществява през общо осем пункта. Те са метростанция „Ст. Васил Левски“; от южния паркинг на стадиона; срещу сектор „Б“; за сектор „В“ до ресторант „Спортна среща“; откъм сектор „В“; вход под стълбите между секторите „В“ и „Г“; покрай езерото „Ариана“ за сектор „Г“ и от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Пунктовете ще бъдат отворени от 15,30 ч, а на стадиона ще може да се влиза от 17,30 ч., а шоуто започва в 20 ч. Организаторите съветват феновете с билети да се придвижват по-рано, за да се избегнат струпвания в последния момент. Затворен за преминаване (за пешеходци и автомобили) ще бъде и районът около централния вход на стадиона, затова привържениците ще трябва да изберат обходен маршрут за достъп до желания сектор. За посетителите, идващи от други градове, ще бъде предоставен паркингът пред зала „Арена Армеец“, намиращ се на бул. „Асен Йорданов“ № 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ