Зорница Русинова: Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите

"Няма замразени социални плащания, напротив, има повишаване на доходите и резултатите са ясни и видни с намаляване на безработицата и увеличаване на заетостта", заяви новият социален министър Зорница Русинова малко след като в НС гласуваха за встъпването й в длъжност на мястото на Ивайло Калфин, съобщава БГНЕС.

"Дори и през последното тримесечие имаме с малко над един пункт повишаване на заетостта, увеличи се средната работна заплата, няма нито един замразен доход в сферата на социалните плащания", подчерта Русинова.

Тя сподели, че за нея ключовите думи и приоритети в социалната политика са: диалогичност, активност и съпричастност. Тя уточни, че са необходими "по-активна работа с работещите, повече възможности за повече доходи и намаляване на безработицата, активно включване на хората в изолация на пазара на труда и тези, които са в тежко положение".

„Социалната политика е политика от хора за хора. Важни са нуждите на човека и индивидуалността му”, заяви Русинова от парламентарната трибуна преди да бъде избрана за министър. Според нея това може да стане чрез диалог с местните власти, с гражданското общество, с институциите и др. Тя благодари на Ивайло Калфин за реформите, които са стартирали.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика