Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Откриха 42 кг сух канабис при мащабна специализирана операция във Видинско

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН: До 2050 г. България ще загуби четвърт от населението си

Вдигат заплатите с ускорени темпове

Светило сред зъболекарите е новият „Доктор хонорис кауза“ на Медицински университет – Пловдив

Снимки: Авторът

Светилото в денталната медицина и световно признат учен проф. Джошуа Мошонов ще бъде удостоен с почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет -Пловдив на официална церемония този четвъртък от 14 часа. Това ще се случи на открит тържествен академичен съвет в „Аула Магна“ на факултета по дентална медицина на МУ, в присъствието на посланика на Израел у нас г-жа Ирит Лилиан, възпитаник на университета в Йерусалим, от който е и номинираният еврейски учен от български произход. Председателят на организацията на евреите „Шалом“ в града под тепетата Светлозар Калев пък ще връчи 2 почетни знака за особени заслуги на проф. Джошуа Мошонов и на pектора на МУ-Пловдив – проф. д-р Стефан Костянев, като признание за приноса им в българо-израелското сътрудничество.

В рамките на тържествения Академичен съвет на МУ петима нови професори, 8 доценти и 15 с образователна и научна степен „доктор“ официално ще получат дипломите си за академични длъжности и степени. След церемонията по удостояването му с титлата „доктор хонорис кауза“ проф. Мошонов ще изнесе лекция на тема „Използването на конично-лъчева компютърна томография като диагностично средство в съвременната дентална медицина“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.