Днес ще бъде най-слънчевият ден за седмицата, с леки заоблачавания

Днес ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове и над планините в Западна България. Там на отделни места ще превали краткотрайно. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) .

Максималните температури ще са между 19° и 24°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен, в сутрешните часове западен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са между 17° и 22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, температурата на морската вода е 14° - 17°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места в масивите от Западна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 14°, на 2 000 метра - около 7°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето