23-годишно момиче през деня е учителка, а нощем чалга изпълнителка

Снимка: Facebook

23-годишната Алиша Павлова е преподавателка по музика в 51-во училище през деня, а през нощта е певица в чалга заведения и е по-извесна като Ашли, съобщава БТВ.

Тя споделя, че поп-фолкът и е в кръвта и вечер влиза в ролята на бурна куопонджийка. На сутринта тя отново се певъплъщава в "госпожица Павлова" за второкласниците, които обучава.

Завършила е „Народно пеене" в Широка лъка, но избира попфолка. „Насочих се, дойде си ми отвътре. Израснала съм с тази музика, може би затова”, признава тя.

В попфолка й харесва това, че винаги има емоция, чувства и ритъм и не крие, че голяма част от песните й са свързани с личния й живот.

„Най-много ми лежи на сърцето „Луда да те обичам", може би защото е моя история и ми е останала такава по-емоционална”, казва изпълнителката.

Ашли не се обижда да я наричат „чалга певица". "Това се получава, защото някои от колежките си позволиха доста да изгрубеят в клиповете и песните си, затова така се получава. Било то текст, музика, било то провокативно държание”, обяснява тя и подчерта, че нейните клипове са обрани.

Певицата споделя, че вече не обръща внимание на настоятелните мъжки погледи и неприличните покани.

Най-грозното предложение е да си тръгна с някого след участието ми”, допълва тя.

„Много пъти съм си мислила - защо го правя. Много пъти съм получавала подобно отношение от другата страна. Но малко по малко се свиква с тези неща. Харесва ми и започнах да бера плодовете”, казва още Ашли.

Тя настоява да разбие стереотипа, че чалга певиците са глупави. „Аз съм един пример, че попфолк певиците са кадърни”, изтъква тя. Няколко часа сън й стигат, за да се появи свежа в училището. Задължителен атрибут отново са високите токчета.

Госпожица Павлова е учителка по музика вече три месеца. Работата й там било задължително изискване, за да вземе дипломата си за музикален педагог.

Обича и тази работа. Казва, че не е строга учителка. „Разбира се, трябва да има малко строгост, но не трябва да е прекалена. За мен това не е добър подход към децата”, казва певицата.

Тя е категорична, че иска да научи децата предимно на фолклор.

„Нямам представа колко от чалга певиците са завършили педагогика, както Ашли с фолк и джаз. Клишето е „чалга певицата - недобър интелект", но Ашли тотално го разбива. Тя е роден учител.

Учителството не се учи, тя има педагогическите данни. Те са й вродени. Ашли е добър артист и добър учител. А й децата я обичат”, категоричен е Асен Александров, директор на 51 СОУ „Елисавета Багряна”.

Аз имах две мечти и ги осъществих - едната да бъда изпълнител на сцена, другата мечта беше да преподавам пеене. И двете ги постигнах”, разкрива тя.

И все пак Ашли е категорична - между училището и попфолка избира второто. Въпреки това вярва, че е постигнала и много в училище - а именно, че е разбила стереотипа за чалга певиците.

Коментари

Задължително поле