Изринаха сметище, тормозило жители на Свищов 7 г.

Изринаха незаконно сметище, с което била затрупана част от улица "Никола Петков" в Свищов и в продължение на 7 г. е тормозило живущите в района. Въпреки многобройните жалби и сигнали на потърпевшите, бившата градска управа не успяла да се пребори с бунището.

То било обособено от клошарка, която непрекъснато примъквала отпадъци, които събирала по контейнерите. След като затлачила къщата и двора си, жената захванала да складира боклуците на улицата.

Свищовлийката дори дръзнала да забие греди и колове и около тях трупала кашони, кутии, дрехи, постелки.

Освен, че районът бил замърсен и преминаването по улицата затруднено, но и нетърпима смрад от нечистотиите тровела съседите на клошарката. През годините пострадалите са изпратили десетки жалби и сигнали до различни институции, но без резултат.

Новият кмет на Свищов Генчо Генчев обаче като разбрал за проблема, незабавно се заел с решаването му. "Лично отидох на място и направо се ужасих от неприятната картина. Разговарях с жената и я помолих да изчисти района. Тя обаче не реагира. Наложи се да изпратя служители и техника на отдел "Чистота", които премахнаха отпадъците и почистиха улицата", разказа пред "Труд" Генчев.

Комшиите на клошарката наизлезли от домовете си и изненадани наблюдавали действията на общинските служби. Докато гледали как премахват бунището от улицата, препатилите хора ръкопляскали, а някои дори се и разплакали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони