Осъдиха 30-годишни родители на 16-годишен младоженец, направил дете на 15-годишна булка

Пробационни мерки с безвъзмезден труд и глоба получиха родители на 16-годишен младоженец, които го улеснили да си вземе булка на 15 год., която родила и дете. Присъдата е на Районния съд в Кубрат. Бащата С.С. (35 г.) беше осъден на 6 месеца пробация с разписване в съответната служба и 100 часа труд в полза на обществото, които трябва да положи за 1 год. Майката (32 г.) пък е глобена 1000 лв.

Двамата признават вината си, обстоятелствата около съпружеското съжителство на младите и делото е гледано по съкратената процедура без изслушване на свидетели.

Младежите се запознали в социална мрежа в края на 2014г. Момчето е от Разградско, а момичето от шуменско село. В началото на 2015г. решили да заживеят заедно и 15-годишната невяста пристанала на любимия си.

Родителите му се съгласили да приютят младите и да ги издържат. Направили ремонт на къщата си и им отредили помещения за съвместния им живот. Булката забременяла. През юли отишла на гости на майка си и решила, че не иска да се връща при мъжа си.

В началото на октомври родила бебе, но междувременно подала документи за отпускане на помощ за бременност и раждане. Така незаконното съжителство и плодът му станали известни на социалните и на прокуратурата, която подведе под отговорност родителите на младоженеца, които го улеснили да наруши закона и да заживее на семейни начала с лице, ненавършило 16 год.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право