20% ръст на резервациите по Северното Черноморие

20% ръст на резервациите за летни ваканции отчита "Св. Св. Константин и Елена холдинг", който притежава 12 морски хотела. "Такава е тенденцията за цялото Северно Черноморие. Чака ни един силен сезон с гарантирана висока заетост на базата и много добри финансови резултати", обясни търговският директор на дружеството Илко Запрянов ден преди официалния старт на Лято 2016 в най-стария ни морски курорт Св. Св. Константин и Елена.

Според Запрянов за разлика от миналия май, когато масово се предлагаха оферти LAST MINUTE на ниски цени, сега броят им е минимален. Ударните ценови отстъпки в Турция, достигащи до 50%, не блазнят европейците, които предпочитат сигурността, коментира той. Това лято в морските хотели на холдинга ще почиват повече поляци, немци, австрийци, швейцарци, чехи и унгарци.

Ръст ще има и на иранските летовници след пускането на 2 допълнителни чартъра до Варна, които ще возят по 300 души седмично. Повечето европейски гости пристигат по програми на TUI. Съвместно с туроператора холдингът строи 5-звезден хотел "Албион" с 230 стаи в Св. Св. Константин и Елена, който ще отвори врати най-рано за лято 2017. В съседство се гради и термален комплекс "Аквахаус".

В него освен топъл минерален басейн ще се предлагат СПА, уелнес и балнеоуслуги. Целта е в бъдеще курортът, популярен с целебните си минерални извори, да стане целогодишна дестинация, каза Запрянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес