Вижте отговорите на днешния изпит по математика за VII клас, публикувани от МОН

Министерство на образованието публикува отговорите на днешното национално външно оценяване по математика за седми клас. На изпита по математика са се явили 53 214 седмокласници. Министърът на образованието Миглена Кунева обяви, че няма анулирани работи, предаде БТВ.

Относно втората задължителна матура, днес на извънредна пресконференция от Министерството показаха кадри на зрелостници, които са преписали по време на изпита. Над 48 000 ученици днес държаха втората задължителна матура.

Анулирани са 33 изпитни работи в София-град, Монтана и Кюстендил.

Общо 33 000 лева са похарчили от ведомството само за месец май за системата от видео наблюдение на учениците. За подсказване ще бъдат санкционирани 18 учители.

Освен това стана ясно, че сайтът на МОН за матурите ще бъде подложен на стрес тест - причината са сигнали, че минути след 8 ч. изпитните материали са изтекли от него.

"Този, който е преписал по биология, утре може да ме оперира. Това, което сме хванали, сме го хванали...виждате, че самите камери улавят там, където има мобилен телефон, да твърдим, че въпреки това е имало преписване, няма на базата на какво", коментира Кунева.

На първия задължителен зрелостен изпит на 18 май по български език и литература в 12-и клас се явиха 48 026 зрелостници, като бяха анулирани работите на 36 учениците - 14 за преписване, а 22 работи - за ползване на мобилна техника на изпита. Тогава квесторите бяха 12 000, съобщи министър Кунева.

Вижте всички отговори тук

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование