Създадена е необходимата организация за "голямото пътуване" според директора на СДВР

Създадена е необходимата организация за "голямото пътуване" утре, каза за "Фокус" старши комисар Младен Маринов – директор на СДВР. Той допълни, че през почивните дни ще има засилено полицейско присъствие в междублоковите пространства, за да се запази имуществото на гражданите.

"Нашето очакване е, че утре ще е голямото движение от столицата към местата, където ще се празнува и почива. Създали сме необходимата организации, както за излизане, така и за 24 май, когато ще се върнат хората", коментира той. Ст. комисар Маринов допълни, че са ангажирани и полицаите, които са в почивка, за да се гарантира добър обществен ред.

"Дежурните части са инструктирани, имаме готовност за реакция, както и комуникация с медицинските заведения", допълни директорът на СДВР.

Той изрази мнение и за организацията на движението около абитуриентските балове. Според Маринов полицията координира с охранителните фирми на заведенията, в които ще има дванайсетокласници, така и с директорите на училищата. Той посъветва абитуриентите да не сядат зад волана, ако са употребили алкохол или други упойващи вещества и да бъдат внимателни, за да имат хубав празник.

Коментари

Задължително поле