Миков отказал на Нинова да влезе в Изпълнителното бюро на БСП, Стефан Данаилов е зам-председател

Поканих Михаил Миков и той ми отказа. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в отговор на въпрос дали е поканила Михаил Миков в състава на Изпълнителното бюро, предаде Фокус.

„Каза ми, че като нов ръководител, председател на НС аз да си избера нов екип и той не би искал да ми пречи“, обясни Нинова.

В новият състав на ИБ на БСП за членове са избрани всичките предложени 15 кандидати: Александър Симов, Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Весела Лечева, Георги Гергов, Деница Златева, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Крум Зарков, Радослав Гайдарски и Юрий Асланов.

За заместник-председател на НС на БСП е избран Стефан Данаилов.

„Предложих малко и различен и новаторски подход при избор на ИБ. Оставих заместник-председателските и секретарските места незаети, заяви Нинова. Тя посочи, че дава изпитателен срок на ИБ.

Корнелия Нинова благодари на Стефан Данаилов. „Надявам се, че неговото присъствие, неговото заместник-председателско място ще гарантира и морала и внимателните стъпки с общуването и с обкръжението ми“, каза тя. По думите й, той засега е единствения заместник-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика