Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Шефът на Европол поздрави Бойко Борисов за операцията срещу печатница за фалшиво евро

Снимка: Сайт на Бойко Борисов

„Уважаеми г-н Борисов, пиша Ви, за да ви информирам за значим оперативен успех в борбата с фалшификации на евро, постигнат от българските правоприлагащи и съдебни органи, подкрепен в голяма степен от Европол”, така започва благодарственото си писмо до премиера Бойко Борисов директорът на Европол Роб Уейнрайт.

Писмото е по повод успешната операция на държавна агенция и регионална дирекция „Национална сигурност” през април месец, при която бе разбита печатница за фалшиво евро в околностите на Плевен. То е цитирано на личната страница на премиера в нета.

По думите на директора на Европол случаят е от изключително високо значение поради безпрецедентното качество на банкнотите и факта, че дори някои устройства за проверка на автентичността не са били в състояние да ги определят като фалшиви.

„Това е изключително важен случай. Тези, които допринесоха за неговата успешна реализация, трябва да бъдат поздравени и да бъдат подкрепени за реализацията на оперативния им потенциал във възможно най-голяма степен, в сътрудничество с Интерпол”, апелира г-н Уейнрайт. Той подчертава още, че разследващите органи и органите на прокуратурата трябва да бъдат поздравени не само за отличните резултати, но и за това, че съответните експерти на Европол са били поканени веднага, което е позволило да се включат незабавно и да участват в хода на разследването.

Директорът на Европол посочва, че благодарение на добрата координация и споделените доказателства, европейската правоприлагаща служба има хиляди страници данни за допълнителен анализ, от който най-вероятно ще произлязат много нови сигнали за разследване. Г-н Уейнрайт информира премиера Борисов, че Европол вече е предоставил предварителен доклад, за да подкрепи наказателното преследване. „Моите служби остават на разположение да предоставят допълнителна подкрепа по този случай, в частност по отношение на криминалистичния анализ на електронните доказателства от всички иззети компютри, устройства за съхранение на данни и мобилни телефони”, заявява директорът на Европол и допълва, че службата с удоволствие би домакинствала и оперативна среща, за да подпомогне координацията на оперативните мероприятия в засегнатите държави членки.

Благодаря за оказаното сътрудничество и добрата оценка на директора на Европол Роб Уейнрайт. Печатницата за фалшиви евра, която бе разбита през април край Плевен, е произвеждала фалшификати с безпрецедентно качество. Това е престъпление, което засяга изцяло ЕС и финансовите устои на европейската банкова система и съм доволен, че успяхме да го прекратим в зародиш, написа Борисов във фейсбук.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.