Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Шефът на Европол поздрави Бойко Борисов за операцията срещу печатница за фалшиво евро

Снимка: Сайт на Бойко Борисов

„Уважаеми г-н Борисов, пиша Ви, за да ви информирам за значим оперативен успех в борбата с фалшификации на евро, постигнат от българските правоприлагащи и съдебни органи, подкрепен в голяма степен от Европол”, така започва благодарственото си писмо до премиера Бойко Борисов директорът на Европол Роб Уейнрайт.

Писмото е по повод успешната операция на държавна агенция и регионална дирекция „Национална сигурност” през април месец, при която бе разбита печатница за фалшиво евро в околностите на Плевен. То е цитирано на личната страница на премиера в нета.

По думите на директора на Европол случаят е от изключително високо значение поради безпрецедентното качество на банкнотите и факта, че дори някои устройства за проверка на автентичността не са били в състояние да ги определят като фалшиви.

„Това е изключително важен случай. Тези, които допринесоха за неговата успешна реализация, трябва да бъдат поздравени и да бъдат подкрепени за реализацията на оперативния им потенциал във възможно най-голяма степен, в сътрудничество с Интерпол”, апелира г-н Уейнрайт. Той подчертава още, че разследващите органи и органите на прокуратурата трябва да бъдат поздравени не само за отличните резултати, но и за това, че съответните експерти на Европол са били поканени веднага, което е позволило да се включат незабавно и да участват в хода на разследването.

Директорът на Европол посочва, че благодарение на добрата координация и споделените доказателства, европейската правоприлагаща служба има хиляди страници данни за допълнителен анализ, от който най-вероятно ще произлязат много нови сигнали за разследване. Г-н Уейнрайт информира премиера Борисов, че Европол вече е предоставил предварителен доклад, за да подкрепи наказателното преследване. „Моите служби остават на разположение да предоставят допълнителна подкрепа по този случай, в частност по отношение на криминалистичния анализ на електронните доказателства от всички иззети компютри, устройства за съхранение на данни и мобилни телефони”, заявява директорът на Европол и допълва, че службата с удоволствие би домакинствала и оперативна среща, за да подпомогне координацията на оперативните мероприятия в засегнатите държави членки.

Благодаря за оказаното сътрудничество и добрата оценка на директора на Европол Роб Уейнрайт. Печатницата за фалшиви евра, която бе разбита през април край Плевен, е произвеждала фалшификати с безпрецедентно качество. Това е престъпление, което засяга изцяло ЕС и финансовите устои на европейската банкова система и съм доволен, че успяхме да го прекратим в зародиш, написа Борисов във фейсбук.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.