Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Зам.-кметът по културата даде символичен старт на Нощта на музеите в Пловдив

Заместник-кметът на Пловдив по културата и туризма Амелия Гешева даде символичен старт снощи в Градската художествена галерия на 12-ото издание на Европейската нощ на музеите. Тя поздрави най-напред присъстващите и имениците по повод светлия християнски празник, почитащ паметта на Св. Св. Константин и Елена.

От името на община Пловдив и от свое име, Амелия Гешева благодари специално на КЦМ 2000 АД за това, че традиционно застава зад всички събития от културния календар под тепетата.

От името на Комбината за цветни метали председателят на Съвета на директорите инж. Никола Добрев подари на Градската художествена галерия-Пловдив картина, създадена от известния художник Димитър Христович с артистичен псевдоним HR -Stamenov. Творбата представлява живописен “портрет” на светлинната инсталация “Space 0 Space”.

Никола Добрев разказа за историята на картината и за творческия път на автора, който КЦМ 2000 АД подкрепя от самото му начало. “За нас това е изключително ценна подкрепа! Това е онова ЗАЕДНО, което ни кара да се чувстваме горди, че нашият град е различен, има различен дух от други градове, в които хората още не са се научили да се обединяват около ценни каузи. А културата е точно такава кауза. Щастлива съм, че тук тази вечер са ЗАЕДНО и децата от художествените училища. Това е мисията – да покажеш пътя, на тези, които тръгват да открият себе си и таланта си. А утре те да ни събират със своите изложби, постановки и постижения, за да продължим нататък, за да го има българският дух и култура!”, каза в своето приветствие Амелия Гешева.

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, гримирани и облечени в барокови костюми, посрещаха гостите в Галерията, представяйки оживели класически персонажи. Техни връстници от Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” пък рисуваха на живо и по този начин направиха гостите свидетели на творческия акт на създаването на художествено произведение.

След официалната част младите и талантливи актьори от куклено-театрално студио “Импресия” представиха миниатюрите “Метаморфози”. Хиляди жители и гости на Пловдив пък разглеждаха през цялата нощ в залите на Главната улица творбите на 63-та художници, участвали в Петия национален конкурс за живопис, скулптура и графика на “Алианц България”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете