На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

САЩ ще изпратят доброволци във Виетнам, за да преподават английски

Правителството на САЩ ще изпрати във Виетнам доброволци от правителствената агенция „Корпус на мира“, които да преподават английски език на местните жители, заяви президентът Барак Обама, който е на официално посещение във Виетнам, предаде ТАСС, цитирана от БТВ.

Обама направи обещанието си на съвместна пресконференция с виетнамския президент Чан Дай Куанг. САЩ приветстват факта, че виетнамското правителство е одобрило решението за изпращане на доброволци от „Корпуса на мира“ във Виетнам, за да преподават английски език, се казва в публикуваното изявление на Белия дом.

В момента в САЩ учат близо 19 000 виетнамци, което е с 40 на сто повече отколкото през 2009 година. През 2015 г. над 80 000 виетнамци са посетили САЩ и няколко хиляди американци са посетили Виетнам, се добавя в изявлението.
„Корпусът на мира“ е създаден на 1 март 1961 г. по инициатива на президента Джон Кенеди. Сред целите на организацията е подобряване на имиджа на САЩ. Над 6000 доброволци работят в 63 страни в момента.

Обама изрази съжаление, че не е посетил Виетнам по-рано и отбеляза, че „ние оставяме най-доброто за накрая“. Той добави, че поради многото срещи не е могъл да се запознае по-добре със страната, но заяви, че след като излезе в пенсия, ще прекара повече време във Виетнам заедно със семейството си. „Ще обиколя много места и ще пробвам всички виетнамски национални ястия“, обеща още той.

Обама подчерта, че смята Социалистическа република Виетнам за важен участник на международната сцена. „Преди няколко десетилетия бяхме заклети врагове, а днес станахме приятели“, добави той. „Виетнам се развива успешно, тук има много нови компании с богат потенциал за иновации. САЩ искат да участват в тяхната дейност“.

Президентът на САЩ добави, че би искал да общува по-близо с виетнамски граждани. Той отбеляза, че междуличностните отношения между граждани на САЩ и Виетнам „са едни от най-важните в региона“. „Може виетнамското кафе с лед и мляко да ми хареса“, заяви Обама.

Обама приключи изявлението си, като каза „благодаря“ на виетнамски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.