Австралия: Притеснени сме от неясните законови основания за задържането на Полфрийман

Защо заводите за автомобили заобикалят България Оборотите в изработката на компоненти растат с 27%

Проблем със сензорите на Tesla Електрониката не улавя бързо движещи се обекти, които изведнъж попадат в обсега на автомобила

Патриарх Неофит отслужи Архиерейска света Литургия на Петковден (СНИМКИ)

Apple забавя споделянето на iCloud папки

Министър Петков: Предвидено е увеличение на всички пенсии с 6,6% от юли

Огромни вълци унищожават добитъка в благоевградско село

44-годишен мъж е с опасност за живота след пожар в Бургас

Мъж е убит с нож в Костенец

Откриха най-тежкото авокадо в света Рекорд на Гинес и за най-голяма плодова салата

Три дни безплатни прегледи във ВМА на пациенти с акне

Какво поучително има за жената и за мъжа в статия за рибите?

Проф. Михаил Константинов: Най-слабото звено при подготовката на избори е са секционните комисии

Над 500 са телефонните измами от началото на годината, откраднати са 3,5 млн. лева

Еквадорското правителство и коренното население се споразумяха за край на протестите в страната

Ученици, педагози и учени заслужиха „Наградата на Шумен“

Шествие от над 3 000 ученици и педагози премина през бул.“Славянски“ в Шумен и се събра пред сградата на общината

Повече от 3 000 шуменци излязоха на празнично шествие в Деня на българската просвета и култура. „Честит празник, скъпи съграждани! Празникът на Светите братя Кирил и Методий ни обединява с вечния стремеж към духовно извисяване чрез словото, науката и образованието“, каза в приветствието си към деца, ученици, учители и родители кметът Любомир Христов. Заедно с областния управител на Шумен Донка Иванова, с народни представители и общински съветници, той водеше шествието по централния булевард „Славянски“.

След пъстрото дефиле с портрети на просветители, букви, знамена и цветя пред сградата на общината бяха връчени награди на най-изявените ученици, педагози, учени. „Наградата на Шумен“ за Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област получи абитуриентът Валентин Борисов от ПМГ „Нанчо Попович“.

Приз Ученик на годината за постижения в областта на изкуството заслужи Александрина Михайлова от класа по оперно и класическо пеене на Обединената школа по изкуствата “Анастас Стоянов”.

Наградата Учител на годината в системата на предучилищното образование бе за Красимира Колева от ЦДГ „Братя Грим“. Педагог на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки стана Стоян Митев от ОУ „Д-р Петър Берон“, за Учител в сферата на хуманитарните науки бе награден преподавателят по музика и естрадно пеене в СОУ „Сава Доброплодни“ Емилия Божилова.

Сред директорите на детска градини бе отличена Надежда Минчева, ръководител на ОДЗ „Светулка“. С награда за принос в областта на природните науки бе удостоена проф. д-р Цветеслава Игнатова–Иванова от катедра „Биология“ на ШУ „Еп. Константин Преславски“. За принос в сферата на хуманитарните науки бе отличена ръководителят на филиала на НАИМ към БАН доц. д-р Стела Дончева.

Призът за Педагогически колектив в системата на предучилищното образование е за ОДЗ „Щурче“, а екипът на НУ „Княз Борис I“ бе удостоен с наградата за Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование. За дарителска дейност бе отличен бизнесменът Константин Крумов, който ремонтира и обзаведе красна стая в своето бивше училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.