Ученици, педагози и учени заслужиха "Наградата на Шумен"

Шествие от над 3 000 ученици и педагози премина през бул."Славянски" в Шумен и се събра пред сградата на общината

Повече от 3 000 шуменци излязоха на празнично шествие в Деня на българската просвета и култура. "Честит празник, скъпи съграждани! Празникът на Светите братя Кирил и Методий ни обединява с вечния стремеж към духовно извисяване чрез словото, науката и образованието", каза в приветствието си към деца, ученици, учители и родители кметът Любомир Христов. Заедно с областния управител на Шумен Донка Иванова, с народни представители и общински съветници, той водеше шествието по централния булевард "Славянски".

След пъстрото дефиле с портрети на просветители, букви, знамена и цветя пред сградата на общината бяха връчени награди на най-изявените ученици, педагози, учени. "Наградата на Шумен" за Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област получи абитуриентът Валентин Борисов от ПМГ „Нанчо Попович“.

Приз Ученик на годината за постижения в областта на изкуството заслужи Александрина Михайлова от класа по оперно и класическо пеене на Обединената школа по изкуствата “Анастас Стоянов”.

Наградата Учител на годината в системата на предучилищното образование бе за Красимира Колева от ЦДГ "Братя Грим". Педагог на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки стана Стоян Митев от ОУ "Д-р Петър Берон", за Учител в сферата на хуманитарните науки бе награден преподавателят по музика и естрадно пеене в СОУ "Сава Доброплодни" Емилия Божилова.

Сред директорите на детска градини бе отличена Надежда Минчева, ръководител на ОДЗ "Светулка". С награда за принос в областта на природните науки бе удостоена проф. д-р Цветеслава Игнатова–Иванова от катедра "Биология" на ШУ "Еп. Константин Преславски". За принос в сферата на хуманитарните науки бе отличена ръководителят на филиала на НАИМ към БАН доц. д-р Стела Дончева.

Призът за Педагогически колектив в системата на предучилищното образование е за ОДЗ „Щурче“, а екипът на НУ "Княз Борис I" бе удостоен с наградата за Педагогически колектив в системата на училищното и извънучилищното образование. За дарителска дейност бе отличен бизнесменът Константин Крумов, който ремонтира и обзаведе красна стая в своето бивше училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони